Dirigent

Joris Lasure

JorisLasure

Joris Lasure volgde zijn muzikale opleiding aan het Lemmensinstituut, waar hij dwarsfluit en muziekpedagogie studeerde. Naast deze laureaatsdiploma’s behaalde hij ook eerste prijzen voor notenleer, harmonie en contrapunt.

Het is al van in deze studententijd dat hij een liefde koestert voor het zingen en stilaan groeide de passie voor vocale muziek.

Hij gaf fluitles en AMC (algemene muziekcultuur) aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge en aan de deKunstAcademie van Knokke-Heist. Hij was muziekdocent in de lerarenopleiding van de KHBO, later de VIVES-Hogeschool.

Joris is actief als freelance ensemblezanger (tenor) en zingt in verschillende koren en ensembles. Hij startte zijn koorcarrière in de Capella Brugensis o.l.v. Patrick Peire en heeft nog steeds zijn vaste stek in Ex Tempore (Florian Heyerick), waar hij naast het zingen ook een tijdlang de productieleiding voor zijn rekening nam. Verder zong hij ook met Currende en Victoria Consort (Erik Van Nevel), Octopus (Bart Van Reyn), BachPlus (Bart Naessens), La Petite Bande (Sigiswald Kuijken) en Musica Antiqua Köln (Reinhard Göbel). Doorheen de jaren is hij als ensemblezanger te vinden op een 20-tal CD-opnames met deze ensembles. Hiernaast werkte hij ook mee aan de uitvoering van de filmscores van ‘Daens’ (Stijn Coninckx), ‘Mulan’ en ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ (Disney, Vlaamse versies).