Het koor

Het Brugs koor Zingen is Zijn is ontstaan in het voorjaar van 1984, onder impuls van Fernand Jacques.

In 2004 werd Arnold Flamant de nieuwe dirigent. Onder zijn leiding kon het ensemble zijn muzikale verwachtingen verder hoog houden.

Met de jaren groeide het koor uit tot een bonte bende van een 50-tal leden uit de grote Brugse regio, waardoor het zich terecht als Brugs koor kon profileren. In 2009 werd Zingen is Zijn officieel erkend als Brugse vereniging.

Onder dirigent Arnold Flamant en repetitor Lieve Vanvinckenroye bleef er grote aandacht voor nieuw repertoire en voor afwerking van de vocale klankkleur. Hiervoor kon het koor in 2008 een beroep doen op de getalenteerde stemcoach Anita Dur. In 2010 werd het koor gecoacht door de sprankelende sopraan Liesbeth Verbeek.

Op 1 januari 2013 nam Mia Demeurisse de muzikale leiding van Zingen is Zijn over. Maar vanaf juni 2013 werd het koor tijdelijk opnieuw geleid door Arnold Flamant. De bedoeling bleef om toch een nieuwe dirigent aan te trekken, maar dat bleek veel moeilijker dan gedacht. We werden echter door het overlijden van Arnold op 19 juli 2015 voor een voldongen feit geplaatst. Gelukkig konden we vanaf begin september 2015 rekenen op de enthousiaste inzet van Sebastiaan Inghelbrecht.

In september 2017 bleken de professionele activiteiten van Sebastiaan niet meer te combineren met het leiden van een koor. Gelukkig vond hij zelf een opvolger: niemand minder dan muzikale duizendpoot Luc Delanghe.

Op 14 oktober 2018 overleed Luc. Wij zijn sindsdien op zoek naar een nieuwe dirigent.